LAG Dubrovačka traversa sudjelovao na Okruglom stolu u organizaciji Agroturizma Konavle

LAG Dubrovačka traversa sudjelovao je na okruglom stolu pod nazivom “Razvoj ruralnog turizma dubrovačkog kraja”, koji je organizirao Agroturizam Konavle. Ovaj događaj označio je uspješan završetak projekta “Nova generacija 2”, kojeg je Agroturizam Konavle provodio tijekom 2023. i 2024. godine uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH.

U Seoskoj kući Čilipi jučer su se okupili predstavnici tri udruge koje okupljaju pouzetnike u ruralnom turizmu: Agroturizam Konavle, Župska baština i Agroturizam dubrovačka Gornja sela. Na okruglom stolu su bili prisutni i predstavnici LAG-a Dubrovačka traversa, Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovom prilikom su prezentirani rezultati projekta Nova Generacija te se raspravljalo o aktivnostima udruga i potrebi koordinacije i uzajamne suradnje. Predstavnici LAG-a su predstavi ideje o mogućoj suradnji i najavili nastavak koordinacije udruga u cilju razvoja i jačanja ruralnog prostora.

Agroturizam Konavle predstavio je projekt “Nova generacija 2” koji je obuhvaćao 2 edukacijska putovanja, u Francusku i Istru, 3 promotivna posjeta Konavlima za nove kadrove u turizmu, 6 edukacija, 4 radionice i završni okrugli stol. Veliki broj članova Agroturizma Konavle, ali i drugih zainteresiranih pojedinaca i predstavnika potpornih institucija sudjelovao je u njegovoj provedbi. Ovime je udruga Agroturizam Konavle zadržala kontinuitet provedbe edukativnih aktivnosti kojima je cilj značajno povećati razinu znanja i kompetentnosti lokalnih poduzetnika.

Prethodno Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina za intervenciju  “ 58.1.a.01. – RESTRVINEY – Restrukturiranje i konverzija vinograda“.