Anketa o potrebama i razvoju poljoprivrede i drugih djelatnosti ruralnih područja u DNŽ

Objavljena je javna anketa o potrebama i razvoju poljoprivrede i djelatnosti ruralnih područja u Dubrovačko-neratvanskoj županiji. Svrha i cilj ankete je prikupiti informacije od strane osoba koje se bave poljoprivredom i turizmom, a koje će nam pomoći da bolje razumijemo potrebe u području poljoprivrede i ruralnog turizma. 

Anketu mogu ispuniti svi koji imaju već postojeći poslovni subjekt u ruralnom području DNŽ, a posebno ako su glavne djelatnosti subjekta poljoprivreda i turizam. Ispuniti anketu mogu i svi ostali koji nemaju poslovni subjekt u ruralnom području, ali su zainteresirain za osnivanje istog u budućnosti ili za suradnju sa nekim od već postojećih subjekata, bilo da posluju u području poljoprivredne proizvodnje i prerade, turizma ili zaštite kulturne baštine i prirodnih dobara.

Rezultati ankete će nam dati na uvid potrebne informacije o stavovima stanovnika ruralnih područja dubrovačkog kraja. Ispunjavanje ankete LAG-u Dubrovačka traversa daje saznanja o potencijalnom unaprjeđenju već postojećih znanja i vještina stanovnika ruralnih područja, iskazanim interesom za daljnjom edukacijom, primjeni novih metoda u poslovanju te poboljšava vidljivost i međusobnu suradnju između proizvođača i dobavljača.
Vaši odgovori će nam pomoći da razvijemo strategije i alate koji će podržati vaš rad i doprinositi razvoju regije.

Također, želimo istražiti interes za kreiranje jedinstvene platforme, odnosno baze podataka na web stranici LAG-a, koja bi povezivala sve relevantne sudionike. Glavna svrha platforme je promocija domaćih lokalnih proizvoda sa područja Konavala, Župe, Grada, Primorja i Elafita. Takav način oglašavanja i međusobne suradnje omogućio bi poljoprivrednim proizvođačima i pružateljima usluga u ruralnom turizmu brže i lakše oglašavanje i umrežavanje, kao i mogućnost za direktno stupanje u kontakt sa kupcem, odnosno lakšu prodaju svojih proizvoda.

Pozivamo Vas da na našoj web stranici pratite odjeljak “OKUSI NAŠEG KRAJA” te da ispunite upitnik ukoliko već sada želite sudjelovati.

Prethodno Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata organizacije manifestacija u turizmu te drugih oblika promidžbe poduzetništva i turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za 2024. godinu